Pizza på grillen

Vi fikk en sånn her pizzastein til jul av pappa som vi har laget pizza med et par ganger nå. Det blir så utrolig digg! Deilig sprø bunn med et hint av brent mel ;) I tilfelle du trenger en oppskrift, her er oppskrift på en smågrov pizzabunn, tomatsaus og forslag til topping: 

Canon 5d mk3 med 100mm makroobjektivet til Canon. Sollys + reflektor i form av baksiden av en tallerken.

Pizzabunn (2 pizzaer):

 • 250 g. hvetemel
 • 100 g. sammalt hvete, grov
 • 100 g. sammalt hvete
 • 50 g. rugmel
 • Det skal bli 8 dl mel tilsammen.
 • Ca. 3 dl vann
 • 2 ts salt
 • 10 g. tørrgjær

Pizzasaus (til mer enn 2 pizzaer... putt på glass og lag pizza senere i uka):

 • 1/2 løk, eller en liten løk - finhakket
 • 1 gulerot - finhakket
 • 1 stangselleri - finhakket den også
 • 1-2 fedd hvitløk
 • 2 bokser med så fine hermetiske tomater du kan finne. Jeg brukte én billig boks og én boks med cherrytomater i dag.
 • ca. 2-3 ts sukker
 • kvernet pepper og salt etter smak

Jeg pleier å steke løk, gulerot og stangselleri blankt først. Hvitløken har jeg oppi sammen med dette men bare rett før jeg heller oppi tomatene. Også er det fint å la det småkoke lenge. Også hender det at jeg kjører sausen glatt med en stavmikser helt til slutt, det gjorde jeg i dag.

Pizzasaus først, så revet ost. I dag hadde jeg på ca. 70g ost per pizza. Det ser ganske lite ut, men det er ikke det (osten smelter og kommer til å dekke). Hvis man har for mye ost blir det veldig.. ostete synes jeg. Også hadde jeg på finhakket løk, kjøttbollerester fra en annen middag, annanasbiter og rød chili på den delen av pizzaen som jeg skulle spise :) 

TIPS TIL BRUK AV PIZZASTEIN:

Ha selve pizzasteinen inni grillen før du varmer den opp. Jeg varmer opp grillen litt forsiktig (ikke full gass fra start) for å være sikker på at steinen ikke skal sprekke. Det følger med et tynt "bakefat" i aluminium sammen med steinen. Du trenger å bruke mel på dette fatet slik at pizzaen ikke sitter fast. Har du for lite mel så kan det hende pizzaen fester seg på brettet, har du for mye mel så kan det bli litt mye melsmak. Det er lurt å prøve å dunke av mel fra pizzaen med en pizzaspade eller noe annet passende.