Packs, packs, packs

På tirsdag fotograferte vi produkter - eller packs som vi sier - til Sandvika DM´en. Når vi fotograferer packs transformeres Emma, Camilla og jeg til en velsmurt maskin. Emma mater meg produkter eller nysteamede klær, jeg fotograferer, og Camilla skriver om filnavnene slik at de inneholder hva slags type produkt det er, merke, butikk og pris.

Men det aller viktigste når vi fotograferer packs er å sakte men sikkert få dårligere og dårligere humor og tulle og tøyse om alt og ingenting.

Nesten som å finne en ufremkalt filmrull/Påskeferie

Jeg har hatt så mye å gjøre i det siste at jeg har glemt å ta bilder med X-Pro 1 kamera mitt. Da jeg tok fram kamera i går fant jeg ut at jeg også hadde glemt å legge inn bilder fra påskeferien vi hadde på Golsfjellet i år. Når jeg skyter private bilder med X-Pro 1 skyter jeg i JPG. Litt pga. de fine fargene Fujifilm klarer å putte i JPG-filene med kameraets rawkonvertering (litt også fordi Lightroom ikke prosesserer raw-filene fra X-Pro 1 på en bra nok måte - enda ihvertfall), men også fordi det minimerer redigeringen av bildene i Lightroom etterpå. Det føles mer som om jeg har fått bilder tilbake fra framkalling. Bildene blir som de ble eksponert når jeg laget de.

X-Pro 1 med 18mm. Med X-Pro 1 skyter jeg (nesten) alltid med hvitbalansen satt til 5100K sånn at man får fram den faktiske temperaturen til lyset istedet for å vise en nøytral hvit.

Jeg har blitt snikfotografert/Oslo Open

I dag ble jeg snikfotografert uten at jeg la merke til det selv! Jeg er egentlig vant til at det er jeg som er snikfotografen! Men jeg synes jo det er ganske stas å ha blitt snikfotografert da, og det ble et veldig kult bilde. Fotografen er Aliona Pazdniakova, sjekk ut bildene hennes her: http://alenoe.wix.com/aliona-pazdniakova 

På bildet er jeg i gang med å henge opp bildet mitt til Oslo open som holdes denne lørdagen og søndagen (20. og 21. april). Under Oslo open åpner byens gallerier og atelieer opp for publikum, som da får muligheten til å gå "behind the scenes" og se hvordan kunstnere jobber. Mer om Oslo open her: http://osloopen.no/pages/nor/1-forsiden

 Vi på Cyan :studio skal vise egne arbeid og lærlingen vår Camilla arrangerer en slags silhuett-"fotoautomat" i studio. 

Foto: Aliona Pazdniakova

Foto: Aliona Pazdniakova

Sommerstemning på WhiteLight med Sandvika Storsenter

En kjip eier av en grønn Skoda hadde feilparkert og blokkert inngangen til bakgården til Whitelight studio i går, noe som resulterte i en ekstra frisk start på dagen i form av løping i høljregn. Fram og tilbake mellom studio og en budbil proppa full av bananesker med klær og fotoutstyr. Det er jo litt fint å få pulsen litt opp på starten av morgenen, og dessuten kunne det jo bare gå en vei etter er sånn start!

Resten av dagen laget vi sommerstemning inne med en 2500W daylight-lampe og busker og palmeblader laget av papp. AD er Trude Reiten fra Amfi Kreativ, Emma Päivö gjorde styling, Louise Kjær gjorde hår og sminke, og Camilla L. Sørensen og Gitte Paulsbo assisterte. Det ble dritbra. Kan ikke vise noen ordentlige bilder før DM´en er ute i Juni, men her er noen stemningsbilder tatt av Gitte + noen testbilder:

Hei bloggen + NY nettside!

Nå og da er det digg å lage en ny nettside. Kaste ut noen gamle bilder og vise fram noe nytt. Planen med bloggen er å skrive om ting jeg liker og vise arbeider som ikke nødvendigvis havner i nettporfoien.

Masse spennende in i gjære om dagen, og om noen veldig få dager er det på tide å jobbe med denne fine gjengen igjen og lage sommer-DM for Sandvika Storsenter! Wooohoo!